18.5.2017

Tuulivoima on vaarallista!

Alkuviikosta sattui Saksassa liikenneonnettomuus, joka näyttävyydessään keräsi superlatiiveja sikäläisessä lehdistössä.

Bielefeldiläiseen tuulivoimapuistoon oltiin kuljettamassa 62 metriä pitkää roottorinlapaa. Erikoiskuljetuksen poistuessa moottoritieltä A33 aamuviiden aikaan rupesi sattumaan. Takana tullut raskas yhdistelmäajoneuvo osui ensin erikoiskuljetusta suojaavaan saattoautoon ja sen jälkeen itse roottorinlapaan. Lapa lävisti ohjaamon ja se irtosi irtotelistä, johon se oli kiinnitetty. Osa lavasta ajautui moottoritien keskikaiteen ylitse ja niinhän siinä kävi, että myös vastaan tullut raskas ajoneuvo sai osuman.


Etupää pysyi kiinni


Kuormurin nuppi ja kori häviävät tuulivoimalan lavalle jos ei 6-0, niin 6-1

Kuljettajat vietiin sairaalaan. Lapaan törmänneen auton kuljettaja sai vähäisiä vammoja, mutta vastaantulleen auton kuljettaja loukkaantui vakavammin ja tarvitsee sairaalahoitoa.


Vastaan tulleen rekan ohjaamo on surullisen näköinen

Jälkien siivoamisen takia moottoritien liikenne jouduttiin katkaisemaan kaikkiaan 14 tunnin ajaksi. Lavan pelättiin olevan jännittyneessä tilassa ja siten sen pilkkominen olisi ollut työturvallisuusriski. Autonostureilla siirrettiin lapa varovaisesti tielle. Joskus iltapäivällä saatiin paikalle tällaisiin hankaliin töihin erikoistunut firma. Sillä on 180-senttinen timanttisaha, jolla lavan jäännökseen saatiin sahatuksi poiskuljetuskelpoiseksi.

Poliisi arvioi vahingoiksi runsaat puoli miljoonaa euroa.


Timanttisahaa tuodaan

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Aika hurjalta kuulostaa tuo 180cm timanttisaha. Meilläkin on timanttisahaus tulossa, mutta yhtään en osaa sanoa minkälainen, meillä kun ei ole sellaista pihapiirissä nähty aikaisemmin. Hyvä juttu, että homma kuitenkin ratkesi, mutta ikäviä tällaiset tilanteet.
https://www.uudenmaantimanttisahaus.fi/#etusivu

Väinö kirjoitti...

Onkohan timanttiporaus kuinka erilainen timanttisahauksesta? Meidän naapuri mainitsi, että heillä on tarvetta semmoiselle. Pelottavia nuo onnettomuustilanteet. Kalliiksi tuli. https://www.timanttityokk.fi/timanttisahaus

johannan kirjoitti...

Kyllä onkin kokoa sahalla. Meidän täytyisi timanttiporaus teettää. Ei kyllä varmastikaan noin suurta kalustoa tule. Kyllä niitä nykyään vain kaikenlaisia löytyykin, huhhuh. https://www.prohole.fi/timanttiporaus